Energie

Pic-6 copy

  • Heb je te lang te veel hooi op je vork genomen?
  • Wil je van je vermoeidheid af?

De eerste stap om weer in evenwicht te komen, is vaststellen waarvoor je werkelijk wilt gaan. En een manier vinden om te dealen met dat waarvan je last hebt.

  • Waar geniet je van?
  • Waar loop je van leeg?

Als de boog te lang gespannen heeft gestaan, is het tijd om de balans op te maken en je bewust te worden van wat je energie geeft – en wat je energie kost. En je leven zodanig in te richten dat je voor jou belangrijke waarden de ruimte geeft. Want daarvan krijg je energie.

Het lichaam is daarbij een boodschapper die zich eerlijker en preciezer uitdrukt dan woorden. Houding, beweging, stem, gebaren en ademhaling vertellen zonder omwegen hoe we ons eigenlijk voelen, wat onze intenties zijn en wat we nodig hebben. Het lichaam is een kompas, dat ons helpt ons te oriënteren op ons levenspad. Contact met de innerlijke stem van ons lichaam geeft zelfvertrouwen en autonomie.

Tijdens een begeleidingstraject kun je kiezen voor een diepgaand zelfonderzoek om je onderliggende drijfveren zichtbaar te maken. Wanneer je helder hebt waar de schoen wringt, kunnen we in een aantal coachingsessies handvatten aanreiken om anders om te gaan met jezelf, je tijd, met anderen, beter nee te zeggen, meer balans te vinden en je energie weer op peil te brengen. Grote kans dat je gaat ondernemen wat je meer oplevert. Dingen waarmee je je talenten kunt benutten, waarin je vertrouwen hebt, waar je achter staat, en waarvan je hart sneller van gaat kloppen. Dingen waarbij je in je kracht staat en zelfvertrouwen ervaart. Meer daarvan doen helpt om meer energie te ervaren.

Ook met ACT (Acceptance and Commitment Therapy) kom je weer meer in contact met je gewenste toekomst en leer je dealen met gedachten en gevoelens die je nu als het ware beheersen. Soms is daarbij EMDR nodig om de lading af te halen van ervaringen uit het verleden die nu nog ernstig op je drukken. Of ga je leren anders te reageren, bijvoorbeeld duidelijker nee te zeggen.

 

‘Geef me de kracht om te veranderen wat ik kan veranderen, te accepteren wat ik niet kan veranderen en de wijsheid om het verschil tussen die twee te kunnen zien. ‘