Bedrijven en non-profitinstellingen

Stressmanagement

Meer dan de helft van alle verzuim komt door stress op het werk. Het Leerpunt verlaagt werkstress door individuele coaching en door trainingen op organisatieniveau. Daardoor stijgt de inzetbaarheid van medewerkers en daalt het verzuim.

Werkstress is al jarenlang een van de grootste arbeidsrisico’s. Zo’n 50-60% van het verzuim wordt toegeschreven aan werkgerelateerde stress. Een gezonde psychosociale werkomgeving kan dat percentage drastisch verlagen. Op 13 mei 2014 lanceerde Lodewijk Asscher (SZW) daarom de campagne ‘Check je werkstress’, bedoeld om werkgevers, managers en werknemers om samen te werken aan een goede psychosociale werkomgeving.

 

Individuele stresscoaching

Stresscoaching levert meer energie en een heldere focus op, zodat je beter functioneert op het werk en privé

Heb je steeds vaker het gevoel dat de balans tussen werk en privé verstoord is? Of ben je zo uitgeput dat je bijna niet meer kunt werken? Stresscoaching helpt je om je vitaliteit blijvend te herstellen en verzuim te voorkomen.

De integrale aanpak van Het Leerpunt biedt geeft goede resultaten en een duurzaam herstel. Wij maken gebruik van de CSR-Methode, die gebaseerd is op hedendaagse wetenschappelijke inzichten. De methode wordt al meer dan 15 jaar met succes toegepast. Met als effecten:

  • meer energie (lichaam)
  • verhoogd concentratievermogen (geest)
  • verbeterd zelfinzicht en zelfmanagement (gedrag)

Tijdens het traject krijg je persoonlijke begeleiding van je coach. De resultaten worden onderbouwd met een begin- en een eindmeting.

Maak je gebruik van deze optie, dan kies je voor no-nonsense coaching: een geïntegreerde aanpak van je werkstress, met een duidelijke kop en staart en een strakke voortgangsbewaking. De resultaten? Plezieriger werken, betere prestaties en minder kans op verzuim. Het Ministerie van SZW noemt de aanpak van de CSR-Methode  een good practice op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

 

Trainingen op organisatieniveau

Er zijn veel bedrijven waar werknemers kampen met stressgerelateerde problematiek. Medewerkers functioneren dan nog adequaat, maar zeker niet meer optimaal. Vooral in een tijd van crisis en transitie bestaat er veel onzekerheid en dat belemmert mensen in hun doen en laten.

Het Leerpunt verzorgt coachingstrajecten en trainingen/workshops voor individuele werknemers, teams of het totale bedrijf. Daarmee zorgen wij ervoor dat werknemers ook bij een onzeker of veranderend klimaat nog steeds vitaal kunnen werken. Zodat het volledige potentieel kan worden ingezet.

Deze trajecten verhogen de vitaliteit van de organisatie. Door groter bewustzijn groeit de slagvaardigheid van zowel het team als de individuele teamleden.

Medewerkers leren

  • oplossingsgericht werken
  • adequaat omgaan met onzekerheden en stress
  • de regie verbeteren over de manier van reageren
  • onderlinge relaties verbeteren
  • zich minder laten regeren door angst en meer door vrijuit en autonoom handelen
  • verantwoordelijkheden optimaal nemen, dragen en delen.

Medewerkers krijgen praktische handvatten aangereikt om bij te dragen aan een verbeterde vitaliteit van de organisatie.

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek brengen wij graag uw zorgvragen in kaart, om te komen tot een op maat gesneden traject voor uw werknemer of werknemers.