Liefdesrelatie verbeteren

2-daagse training “Liefdesleven; werk in uitvoering”

Liefde is een werkwoord en vergt onderhoud. We beginnen onze relatie meestal met een open houding, beoordelen de ander positief en we laten de beste kant van onszelf zien.
Na verloop van tijd wordt de verliefdheid minder, worden minder leuke trekjes (van zowel jezelf als de ander) zichtbaar en verplaatst je aandacht zich ook weer meer naar zaken buiten je relatie (gezinszaken, carrière, hobby’s et cetera).

Als we de eenheid gaan missen die we in het begin van de relatie zo voelden of het idee hebben dat we de ander niet kunnen bereiken of ons onbegrepen voelen, worden we onbewust in oude (hechtings)patronen geworpen en worden onze oude schema’s of patronen geactiveerd.
We kijken dan door een de bril naar de ander en de relatie, die gekleurd is door ons verleden.
Zodra we deze bril ophebben, zijn we geneigd te reageren zoals we ook eerder als kind deden (bijvoorbeeld je terugtrekken, heel boos worden of denken dat je de liefde niet waard bent).  We gedragen ons dan niet meer als de persoon die we zouden willen zijn en dat geldt ook voor onze partner. Zonder bewustzijn hierin kan er een vicieuze cirkel in je liefdesrelatie ontstaan en kan je relatie in een impasse belanden.

In de tweedaagse training Liefdesleven: Werk in uitvoering die het Leerpunt organiseert sta je stil bij je relatie, bij de partner die je wilt zijn en krijg je handvatten om op een waardevolle manier in jezelf en elkaar te blijven investeren. Daarnaast krijg je zicht op (onbewuste) patronen die in jullie relatie spelen, zodat je meer begrip krijgt voor je gedrag en dat van je partner en je negatieve patronen makkelijker kan doorbreken.

Voor wie?
Deze tweedaagse training is bedoeld voor stellen die hun relatie een impuls willen geven of zichzelf in relatie met de ander op een dieper niveau willen begrijpen. Daarbij wordt er van je verwacht je voor elkaar open te stellen en te reflecteren op je eigen gedrag en dat van de ander. Er wordt gewerkt met respect, humor, liefde en een knipoog.

Tijdens de tweedaagse werk je voornamelijk met elkaar als stel en daarnaast leer je met en van andere stellen. Je krijgt concrete handvatten hoe je je relatie kunt verdiepen en verbeteren. De concrete handvatten krijg je ook op papier mee in de vorm van een liefdeswerkboek.

Door wie?
Jaantje Thiadens en Andre Zeldenrust; een stel dat zich regelmatig mateloos aan elkaar ergert en tegelijkertijd gek op elkaar is. Twee autonome mensen die elkaar ook nodig hebben, samen meer zijn dan de optelsom van de losse delen. Samen een missie hebben vanaf de eerste dag dat ze elkaar ontmoet hebben, namelijk hun liefde en licht te verspreiden om anderen te steunen, hoop te geven en te inspireren. Ze hebben door schade en schande geleerd hoe ze hun relatie kunnen verdiepen. Zelf hebben ze heel veel gehad aan trainingen die ze volgden en ze willen hun kennis en ervaring daarover graag met anderen delen zodat de cirkel van liefde vergroot wordt.
Ook voor hen blijft liefde een werkwoord; werk in uitvoering!

(Edit)